Bakery Selections

ΕΙΔΗΣΕΙΣ KOΣΜΟΣ


Γερμανία: Πού κολλάει ο σχηματισμός κυβέρνησης «Τζαμάικα»

Γερμανία: Πού κολλάει ο σχηματισμός κυβέρνησης «Τζαμάικα»

Michael Kappeler/dpa via AP
Michael Kappeler/dpa via AP

Μολονότι το κλίμα στις συζητήσεις μεταξύ των δυνητικών εταίρων (Χριστιανοδημοκρατών, Φιλελευθέρων και Πρασίνων) έχει βελτιωθεί αισθητά, δύο κυρίως θέματα συνεχίζουν να φαντάζουν ανυπέρβλητα εμπόδια στο δρόμο προς τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού «Τζαμάικα».

Αυτά είναι το προσφυγικό και η κλιματική πολιτική, που ξαναμπαίνουν στην ατζέντα σήμερα Πέμπτη. Το βαθύ χάσμα που χωρίζει τους δυνητικούς εταίρους σε αυτά τα θέματα παραμένει.

Όπως είπε, μιλώντας στη γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk, η επικεφαλής της ΚΟ των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρντ: «Έχουμε σημειώσει πρόοδο, αλλά δεν έχουμε καταλήξει […]. Θα χρειαστεί χρόνος. Μιλάμε για πολύ διαφορετικούς εταίρους. Ξέρετε, για εμάς τους Πράσινους το ερώτημα τι μέλλει γενέσθαι με την προστασία του κλίματος και την επίτευξη των στόχων για το κλίμα μέχρι το 2020 και 2030 είναι κομβικής σημασίας. Με αυτά κάναμε προεκλογικό αγώνα και δεν είναι τυχαίο ότι η τελευταία κυβέρνηση συμφώνησε σε αυτούς τους στόχους για την προστασία του κλίματος».

Το ίδιο ισχύει, σύμφωνα με την ίδια, και στο πεδίο της προσφυγικής πολιτικής. Την ώρα που οι Πράσινοι ζητούν να αρθούν οι ισχύοντες περιορισμοί για την επανένωση των οικογενειών, οι Χριστιανοκοινωνιστές επιμένουν στο πλαφόν τον αριθμό των νεοαφιχθέντων προσφύγων.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μου λένε: "θέλουμε οπωσδήποτε οι άνθρωποι τους οποίους φροντίζουμε εδώ στη Γερμανία να μπορέσουν επιτέλους να φέρουν τις οικογένειές τους"» είπε η Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρντ. «Μιλάμε για τους πιο κοντινούς τους ανθρώπους, μόνον γι΄ αυτούς, προκειμένου να αισθανθούν εδώ σπίτι τους και να μπορούν να ενσωματωθούν στην κοινωνία» προσέθεσε.

Ερωτηθείσα πόσο πιθανό θεωρεί η ίδια το ενδεχόμενο να καταλήξουν σε συμφωνία οι τέσσερις δυνητικοί κυβερνητικοί εταίροι και να σχηματίσουν κυβέρνηση απάντησε: «Δεν το θεωρώ απίθανο να τα καταφέρουμε, αλλά προς το παρόν δεν βλέπω να έχουμε συμφωνήσει στα κομβικά ζητήματα. Υπό αυτή την έννοια δεν θέλω να κάνω κάποια πρόβλεψη, […] πιστεύω ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε αρκετά προκειμένου να συγκροτήσουμε έναν συνασπισμό που δεν έχει προηγούμενο στη χώρα».

Την Παρασκευή ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος των διερευνητικών επαφών και οι δυνητικοί εταίροι αναμένεται να προχωρήσουν σε έναν πρώτο απολογισμό που θα αποκαλύψει πιθανότατα πόσο κοντά ή πόσο μακριά βρίσκεται η Κυβέρνηση συνασπισμού «Τζαμάικα».

Πηγή: Deutschlalandfunk (DLF), dpa, Deutsche Welle, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: 2/11/2017 | Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/373186/poy-kollaei-o-shimatismos-kyvernisis-tzamaika
Tags:Το blog.net.gr ειναι βάση δεδομένων ειδησεογραφικού χαρακτήρα.

Συγκεντρώνει και ταξινομεί ειδήσεις από τις σημαντικότερες πηγές.
Ο αναγνώστης ωφελείτε κερδίζοντας την ευκαιρία να αποκτήσει
σφαιρική άποψη για τα καθημερινά γεγονότα,
διαβάζοντας τις περιγραφές από διαφορετικούς συντάκτες.

Το σύστημα επισκέπτεται επιλεγμένες ειδησεογραφικές πηγές,
συγκεντρώνει άρθρα τα οποία επεξεργάζεται και κατόπιν τα εκδίδει.

Η βάση δεδομένων σέβεται την εργασία των συντακτών,
σε κάθε άρθρο εκτός από ενεργό url προς την πηγή προέλευσης,
υπάρχει και ενεργή παρότρυνση για επίσκεψη προς το πηγαίο άρθρο.

Η ενημέρωση γίνεται με αυτοματοποιημένο αλγόριθμο.